hansepansan.blogg.se

All you need is WIFI and a dream 💖

Kroatien dag 1

Jag tänkte summea dagarna i Kroatien med bildr och lite text. Vi körde runt en hel del varför den ena dagen inte var den andra lik...
Resan började onsdagen den 20juli med ett flyg från Landvetter till Split, 2h30min senare stiger vi in i en minst sagt het flygplats i Kroatien. Värmen slår mot oss när vi går för att hämta ut hyrbilen. En helt ny Opel står och väntar på oss och det vi inte visste var att vi skulle köra upp bilens milantal rejält på denna vecka. Vi körde mot Zadar, en mysig gammal stad med krångliga parkeringsmöjligheter. Det fanns en gratisparkering vid havet så där fick vi knö in oss och vi hade tur som fick en plats som en tysk Audi inte fick plats i. Vi tog våra trolleys och gav oss mot staden. Promenad på 10-20minuter och svetten rinner. Vi hamnar i små gränder och hittar tillslut hotellet. Gulligt rum med helt okej standard, dock ligger bargatan precis utanför vårt fönster.
Vi stack direkt ner till stranden för att bada några timmar och dricka en iskall Karlovak  i solen. Därefter blev det ett restaurangbesök på någon kändis(?) restaurang på ett litet torg. Vädigt got mat!
På kvällen går alla turister ner till strandpromenaden, vågorna skapar nämligen en melodi som spelas upp ur gatorna. Riktigt häftigt! 
Slut på dag1!
 
 
 
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: