hansepansan.blogg.se

All you need is WIFI and a dream 💖

Ungern


NĂ€r vi vĂ€l kom fram till Ungern efter en otĂ€ck olycka precis framför oss dĂ€r en bil hamnade pĂ„ taket sĂ„ kunde vi Ă€ntligen vĂ€dra vĂ„ra klibbiga kroppar frĂ„n bilfĂ€rden. Bilsemester i den hĂ€r extrema sommarvĂ€rmen Ă€r lite plĂ„gsamt Ă€r man inte riktigt kan dra pĂ„ ACn utan att bli rĂ„sjuk med halsont. Vi vĂ€lkomnades med Palinka (hembrĂ€nt) och öl. Vi satt Ă„ pratade och ade jĂ€ttetrevligt. Efter nĂ„gra timmar var det dags för Gulascharty hos grannen och min farfars barndomsvĂ€n som ocksĂ„ var pĂ„ plats i vanlig ordning. Gulaschen var helt utsökt och alla tog ny portion gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng. BĂ€sta med Ungern Ă€r det Ă„rliga gulashpartyt. NĂ€r himlen var nattsvart sĂ„ sĂ„g vi vintergatan i ett ljus jag aldrig har sett förut. StjĂ€rnfall efter stjĂ€rnfall i armarna pĂ„ mitt livs kĂ€rlek. Gud vilken underbar kvĂ€ll! NĂ€r vi promenerade hemmĂ„t hade farfar börjar prata flytande engelska trots att han inte lĂ€st ett enda ord i skolan. Det Ă€r dagens moderna media som orsakat denna positiva bieffekt. Min kille var mĂ€kta imponerad, och jag skall erkĂ€nna att Ă€ven jag var det! \n\nDagen efter gick vi upp för att Ă„ka och shoppa, jag vĂ€ckte mamma med "Är du vaken Lars" som jag brukar anvĂ€nda pĂ„ min Dalkulla. Det fungerade och vi var i stan strax innan 10. Vi köpte ogrĂ€smedel och jag handlade gulashingredienser samt salami. MÖMS! Vi tog ett varv pĂ„ torget och kollade in i porten dĂ€r min farfars far med samma namn, Imre, hade sin pantbank nĂ€r han levde och arbetade. Ett mĂ„l pĂ„ Mc Donalds och sedan Ă„kte vi tillbaka till byn, Boszok. Vi drack öl, kastade pil, Ă„kte Moppe (dock skedde allt i omvĂ€nd ordning) och jag pekade ut grĂ€nsen till Österrike, stigarna dĂ€r vi motionerar, slottet, massgraven för judarna, ridskolan och den igenbommade bowlinghallen. SĂ„ mĂ„nga barndomsminnen jag har frĂ„n den hĂ€r lilla byn!\n\nVi var bortbjudna pĂ„ middag denna kvĂ€llen utav min farfars kusins barn och hans familj. Vi Ă„t pĂ„ en bra restaurang som dock var alldeles för varm och vi fastnade i sĂ€tena. Deras dotter Hedi 2,5Ă„r fick syn pĂ„ mig och jag blev hennes favorit den middagen. Hon ropade JOHANNA!!! Och sedan skulle hon sminka mig med sitt Frozensmink i blĂ„ skala. Jag fick ta bort lite grann nĂ€r jag lyckades smita ivĂ€g pĂ„ toaletten. Tisdag morgon var dagen dĂ„ vi skulle Ă„ka vidare och destinationen var Wien.


Slovenien

PÄvÀg frÄn Italien sÄ ville vi egentligen ha en hel vecka i Slovenien. Men det gick sÄdÀr. Vi fick till en natt i en liten stad som jag hittade nÀr jag sökte pÄ Lasko som Àr en god slovenisk öl som jag hade druckit i Italien. Celje bokade vi en natt i pÄ ett gammalt hotell som andades medeltid. Vi cyklade runt i den lilla "staden" .

Vi hittade en gammal borg och nÀr vi vÀl kom upp sÄ skulle surkÀrringarna ha 4 euro per person för att utforska 300kvm. Nej. Vi kikade runt över utsikten och de vackra husen och gÄrdarna som lÄg i dalen. Vi pratade om framtiden, hur vi vill bo och vad vi vill omge oss av. NÀr vi tagit oss ner sÄ hittade vi ett nice stÀlle att ta en drink pÄ. DÀrefter gick vi till en ganska kÀnd hamburgerrestaurang och lyckades fÄ ett bord för tvÄ. Dock var det inte positivt att det var en populÀr restaurang. Det tog alldeles för lÄng tid att fÄ service och nÀr vi fick vÀnta i en halvtimma pÄ notan sÄ kom kyparen nÀr vi var pÄvÀg att gÄ, givetvis utan att betala. \n

God morgon!

Startade med kattungegos och dĂ€refter Yoga. Det Ă€r mer styrkeövningar Ă€n yoga har jag mĂ€rkt, det hĂ€r liksom adderats mer för varje vecka. Yogan och andningen Ă€r alltid grunden men den bleknar i jĂ€mförelse just nu. Nu har jag avnjutit detta: 

 Och tĂ€nkte fortsĂ€tta dra upp grĂ€srötter frĂ„n min grĂ€smatta. Kanske behöver jag sĂ„ lite mer grĂ€s sĂ„ att det blir nĂ„gonting innan hösten Ă€r över. Ni ser ju hur mycket det Ă€r kvar att dra upp och hur mycket plats alla de rötterna tar! Allting Ă€r verkligen jobb med att ha hus.