hansepansan.blogg.se

All you need is WIFI and a dream 💖

Steg 2 till din första miljon

Jaha, jag kan vÀl spara 10% av min lön varje mÄnad tÀnker ni nu (om ni lÀste första steget)... nu dÄ?
Steg 2 till att tjÀna din första miljon Àr att INVESTERA. Dina 10% som du lÀgger undan varje mÄnad skall sÀttas i arbete. Ni har sÀkert hört talas om obligationer, fonder, aktieindexobligationer med mera med mera.... Men nej,  vill du ha den dÀr miljonen om 20 Är ska du placera pengarna dÀr dom faktiskt ger avkastning till dig och inte till storbankerna som tar sjuka avgifter för att du placerar dina pengar i deras fonder etc. 
Är det inte osĂ€kert att placera pengarna i aktier? TĂ€nk om börsen kraschar?  Jag orkar inte köpa och sĂ€lja aktier hela tiden! Jag kan ingenting om aktier! tĂ€nkte du kanske nĂ„got av det hĂ€r? 
Aktiemarknaden har historiskt sett gett oerhört bra avkastning till investerarna och kunskapen som behövs för att köpa sin egen aktieportfölj Ă€r inte sĂ€rskilt stor. TĂ€nk sĂ„hĂ€r: I Sverige, vad har vi för företag som Ă€r stora stabila och gĂ„r bra Ă„r efter Ă„r? Vi har t.ex. H&M, ett stort stabilt företag som gĂ„r bra idag och antagligen kommer gĂ„ bra om tio Ă„r ocksĂ„. AnvĂ€nt sunt förnuft! Vilka företag tror du pĂ„? Undvik kortsiktigt tĂ€nk. Dina aktier skall du Ă€ga i 20 Ă„r kanske Ă€nnu lĂ€ngre. Köpa och sĂ€lja det gör bara idioter och de har gĂ„tt plus minus noll i slut Ă€ndan. Dina pengar vĂ€xer nĂ€r du inte rör dem och det du behöver Ă€r TÅLAMOD. 
Nu nnÀnÀr du inser att du har en fantastisk chans att faktiskt skapa en egen pengamaskin som behöver vÀldigt lite underhÄll sÄ vill jag vidarebefordra de rÄd jag fÄtt. Köp aktier i 6-8 olika företag. Ha is i magen nÀr börsen gÄr ner, den gÄr upp igen! Ta dina 10 % och stoppa in i Aktiemarknaden varje mÄnad och se efter nÄgra Är hur 50 000 blir 100 000 osv osv.
Ett annat matnyttigt tips för dig som vill lösa pÄ lite grann Àr att öppna di.se dagligen. LÀs ett par rubriker Àven om det Àr dötrist. Allteftersom du har fler aktier ökar ditt intresse i att veta mer vad som hÀnder med dina pengar. 
Bilden Àr talande, vill du investera dina pengar tryggt skall du göra det pÄ Aktiemarknaden. 
 
Taggar: Aktier, Börsen, Ekonomi, Investera, Privatekonomi, Sparande;