hansepansan.blogg.se

All you need is WIFI and a dream 💖

Johannas lilla trÀdgÄrdsblogg - rensa ogrÀs

GodkvÀll!
Jag sitter i soffan framför VM matchen  Norge - Australien. Med huvudvĂ€rk och lite trött kropp. Idag tog jag tag i slĂ€nterna som var fulla med ogrĂ€s. Det tog sin tid men det blev vĂ€ldigt bra och det var otroligt skönt att fĂ„ det gjort. Har dessutom vattnat alla rabatter och grönsaksland omsorgsfullt dĂ„ det börjar bli riktigt torrt överallt nu. GrĂ€set hade inte vuxit sĂ„ himla mycket men ett regn senare sĂ„ stĂ„r det ny upp till knĂ€na sĂ„ jag sĂ„g till att klippa baksidan och kökstrĂ€dgĂ„rden i förebyggande syfte. SĂ„ himla hĂ€rligt nĂ€r allting Ă€r klippt och iordning! Jag passade pĂ„ att fota lite grann för att minnas detta odlingsĂ„ret som skiljer sig mycket frĂ„n förra. Dels för att jag lĂ€rt mig mycket mer och gjort mycket mer förarbete under hösten och vintern. Dels gör att jag rĂ„kat ganska illa ut med mina plantor av den hĂ„rda vĂ„ren med extremt mĂ„nga frostnĂ€tter. Jag har inte ett enda Ă€pple pĂ„ mitt Ă€ppletrĂ€d eftersom fristen tog de. Jag har inte en enda tomat Ă€n sĂ„ lĂ€nge pĂ„ grund av att alla plantor strök med i flera omgĂ„ngar. Men jag har vĂ€ldigt fina bönor, Ă€rtor, mĂ„nga starka tomat och gurkplantor pĂ„vĂ€g upp och ett stort omrĂ„de potatis samt lök. Det Ă€r sĂ„dant jag anvĂ€nder under hösten sen som mat och vad passar dĂ„ bĂ€ttre att odla Ă€n det jag faktiskt Ă€ter? 

Innan ogrĂ€srensning 
Efter ogrÀsrensning
Nyklippt kökstrÀdgÄrdsomÄrde

Denna pallkragen kommer snart stÄ full med goda blad!
HÀr vÀxer palsternackor, sallad, lök och en stor tova ogrÀs tror jag

Är sĂ„ stolt över mitt lilla vintergrönsaksland. Gullök, rödlök, vitlök, grĂ€slök och schalottenlök tillsammans med Ă€rtor, grönkĂ„l, palsternacka, morot, rödbeta, persilja, dill och vintersallad
HÀr stÄr morot ihop med persilja och dill
TÀnk att det fÄr plats sÄ mycket hÀr i!
Ärtor
Rhodedendron
Solrosfröna börjar komma upp, bakom dem stÄr rhodedendron
Mina stenrabatter med smultron och en vacker lila blomma med gröna blad som pÄminner om lammöra
En hjĂ€lpreda ♡
Murgröna frÄn svÀrfarfar i Tyskland

Egenplanterade smultron
HĂ€r har vi en djungel av grönska. LĂ„t mig gissa; i hörnet till vĂ€nster en melon, till vĂ€nster denna enbart tomatplantor. Till höger nĂ€rmast pĂ„ golvet paprika bland myyyycket myyycket annat :) 
25-30° som varmast under dagarna 
Paprika tror jag 
Ruccola och rotselleri
TĂ€ckte Ă€rtorna med ett vĂ€gnĂ€t. Är ganska sĂ€ker pĂ„ att det Ă€r rĂ„djuret som Ă€ter upp dem
Dwarfbean pĂ„vĂ€g upp
En glad soldyrkare
En broccoli
Sommarlandet som fĂ„tt mer kĂ€rlek nu Ă€ntligen 
Pallkragen med chikoria, överblommad vintersallad och rabarber