hansepansan.blogg.se

All you need is WIFI and a dream 💖

3 månader!


Hur konstigt är det inte att min lilla Mila hunnit bli tre månader..?! Idag den 28e april är det hennes tre månadersdag. Så låt oss summera vad som hänt sedan senaste uppdateringen.


Mila äter med stor aptit och har blivit ganska tung för mamma och pappa att bära! Vikt och längd tar vi imorgon hos BVC. Hon har lugnat ner sig med sina superkrafter som gjorde att hon tidigare helt plötsligt vänt sig från mage till rygg när man kollat bort en sekund. Hon har däremot blivit väldigt stabil i nacken och kan sitta på ett av våra ben och balansera sin nacke väldigt bra. Det är inte många gånger man ser henne "nicka" och tappa huvudet. Vi fortsätter träna på mage för att hon skall bli stark i nacken och hon sitter även i sin bumbistol som hjälper till att hålla kroppen upprätt medan hon får fokusera på nacken.


De två absolut största grejerna som hänt är att hon ett; har börjat skratta högt. Ibland när vi underhåller henne och ibland när hon ligger och leker i sitt babygym. Hon har helt underbara skratt, ibland höga gälla skratt och ibland en rad små fniss eller "skrattsuckar". Hon är en riktigt glad liten tjej som älskar att kolla i spegeln och att ta selfies. När hon ser sig själv så smilar hon som bara den. Med tanke på babygym så hade vi fäst ett snöre mellan en lampa och bordoch sätt fast leksakerna där i, men fick be morfar bygga ett babygym eftersom hon är så stark och rycker tag i leksakerna så hårt att lampan riskerade att välta. Nu är det lite mer safe när hon rycker och drar i allting.


Det andra stora är att hon har fått rutiner. Vi har såklart jobbat hårt för att sätta dem. Rutinerna under en dag ser ut ungefär såhär:

07:00 Mila vaken och är hungrig, ligger och smaskar på sina händer och tittar på oss tills vi vaknat. Hon sover i en cribsidebed ena natten på min sida och andra natten på Toms sida. Det fungerar bra för oss att ta varannan natt.

10:00 Matdags igen, därefter på med kläder för dagen och ligga i babygymmet.

13:00 Matdags, nu när vädret är bättre så här vi ibland tagit med blöjbytekitt och mat ut och gör allting ute. Kalla och blåsiga dagar går vi in. Mellan måltiderna ligger Mila för det mesta i vagnen och sover. 

16:00 Mat igen. 

19:00 Matdags och ombyte till pyjamas. D-vitamindropparna brukar åka ner nu också. Beroende på hur vi ligger till med dusch och matlagning så får hon antingen ligga i babygymmet eller på något  av oss i soffan. 

21:00 Matdags. Mila sover på någon av oss i soffan.

23:00  Matdags. Lägger ner henne i bedsidecriben efter denna måltiden. Vi går också och lägger oss denna tiden. 

Lyxen med att Mila sover hela natten har hållit på en vecka ungefär och därför är jag stenhård med att vi fortsätter med rutinerna för så underbart det är att sova ostört alltså! Nästan så man glömt av att det varit jobbigt med spädbarn...





Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: