hansepansan.blogg.se

All you need is WIFI and a dream 💖

Ridit ut idag

Det har varit höstfriskt vÀder hela dagen idag och vÀldigt hÀrligt för att vara sista september i allmÀnhet och Sverige i synnerhet. Man kan bara njuta. Red Ino tillsammans med International friend och Valle tillsammans med min inackordering. BÄda Àr nyklippta och fina, hÀr Àr Ino som Àr helklippt förutom öronen, dem fick jag inte lov att klippa.

Foodporn monday

Idag testade jag en ny variant av hamburgare. Frisco bröd, nötburgare, hamburgerdressing, broccoli, lök, ost och Àgg. En riktig hÀlsoburgare!!Alla sÀger att jag kommer gÄ in i vÀggen

Varför sÀger alla att jag kommer gÄ in i vÀggen? Vill de att jag skall gÄ in i vÀggen? 
 
Jag fÄr jÀmt höra herregud, du kommer gÄ in i vÀggen, det kommer en dag dÄ det sÀger pang! Sen orkar du inte mer. Visst jag har mycket för mig och ett spÀckat schema varje dag. Men det sjuka med det sjuka Àr att det Àr friskt! Jag menar att trots att jag gör sjukt mycket saker sÄ Àr jag noga med att trÀna, vara ute i naturen flera timmar om dagen, jag Àr jÀttenoggran med min sömn. Jag skulle aldrig tumma pÄ min skönhetssömn. Skall jag sova 21:00 sÄ gör jag det, inget snack om saken. 
 
Att det Àr mycket med hÀstar, skola, jobb och allt dÀr emellan det Àr ju sÄdant som flukturerar över tid. Vissa perioder har jag hur mycket som helst att göra, t.ex vintertid dÄ Àr det vÀldigt mycket att göra i stallet, jag gÄr upp innan klockan 05:00 och rider en hÀst och slÀpper ut, fodrar, mockar och sopar i stallet. Det tar ungefÀr 1h och 45 min. Sedan har jag 20 min pÄ mig att göra mig iordning för att sticka ivÀg till skolan eller praktiken eller jobbet eller vad det nu kan vara. Jag jobbar ju ocksÄ sÄ ofta jag kan eftersom jag mÄste spara till en stor grej som jag skall berÀtta om lÀngre fram. PÄ sommaren dÀremot dÄ Àr det vÀldigt lÀttskött i stallet, inga tunga vattenhinkar att slÀpa pÄ, inget hösilage att utfodra, inga boxar att mocka. HÀstarna gÄr ute dygnet runt och jag rider dem endast nÀr det Àr lite svalare, t.ex morgon eller kvÀll. 
 
Om fem Är skulle jag kunna vara utbrÀnd om jag fortsÀtter sÄhÀr. Jag kanske skulle knÀckas av mina tvÄ extrajobb, mina tvÄ egna hÀstar och tvÄ inackorderingar, mitt ideela arbete pÄ Friskis & Svettis, mina heltidsstudier till sjukgymnast. Men Ä andra sidan skulle jag kunne vara fÀrdigutbildad sjukgymnast med heltidsjobb och endast en hÀst, med en alldeles egen lÀgenhet som jag inte behövt ta sÀrskilt stora lÄn pÄ eftersom jag sparat undan pengar. FörstÄr ni? 
 
Jag har lĂ€rt kĂ€nna mig sjĂ€lv under tonĂ„ren dĂ€r lĂ„g sjĂ€lvkĂ€nsla, dĂ„ligt sjĂ€lvförtroende och oĂ€ndliga fyllor har gjort mig till en sĂ€mre mĂ€nniska Ă€n den jag egentligen Ă€r. SamhĂ€llet idag kan knĂ€cka vem som helst och att ta det lugnt men att omge sig av ytliga mĂ€nniskor, krogmiljöer och ett oaktivt liv det tror jag faktiskt Ă€r en större riskfaktor för att gĂ„ in i vĂ€ggen Ă€n det som jag berikar mitt liv med. Jag har fantastiska mĂ€nniskor runtomkring mig. Jag trĂ€nar med dem, rider med dem, jag fyller mina dagar med roliga mĂ€nniskor som fĂ„r mig att skratta och att mĂ„ bra. Även mina hĂ€star och den livsstilen som det innebĂ€r gör att jag efter en dag i skolan kan andas igen. Att sitta pĂ„ en hĂ€st i en förtrollande skog kan hela den mest trasiga sjĂ€l. Det sjuka med det sjuka Ă€r att det Ă€r friskt! Det som folk inte förstĂ„r nĂ€r de sĂ€ger att jag kommer bli utbrĂ€nd Ă€r att mitt enligt dem "sjuka" beteende Ă€r friskt! Jag mĂ„r bĂ€ttre Ă€n nĂ„gonsĂ„n. Jag sade för ett halvĂ„rsedan nĂ€r jag umgicks med nĂ„gra underbara mĂ€nniskor; det hĂ€r Ă€r första gĂ„ngen i hela mitt liv som jag kĂ€nner mig uppriktigt lycklig. Och jag menar verkligen det. Jag mĂ„r bĂ€ttre Ă€n jag nĂ„gonsin har gjort, för jag har lĂ€rt kĂ€nna mig sjĂ€lv och jag vet att jag mĂ„ste sĂ€tta mig sjĂ€lv i första rummet för att mĂ„ bra.
 
 
Den hÀr senaste tatueringen gjorde jag till mig sjÀlv för att pÄminna mig sjÀlv om vilken gudinna jag Àr och att inse mitt vÀrde, varenda dag.