hansepansan.blogg.se

All you need is WIFI and a dream 💖

Kroatien Dag 7

Sista dagen att spendera vid havet och vi började med att gĂ„ till bageriet cirka tre minuter nedanför oss och köpte med oss Krafne och Croissanter att ha pĂ„ stranden. Vi packade med oss badklĂ€der, handukar, parasoll och gick mot stranden. Vi gick.... och vi gick.... och allt vi hittade var ghettostrĂ€nder. Graffittiklottrade bergsvĂ€ggar och övergivna hotell. Öh? Vi fortsatte att gĂ„ och kom tillslut till den kĂ€nda stranden Okrug Gornji. Vi fick en egen liten udde och parkerade dĂ€r och vi sov nog minst tvĂ„ timmar var under parasollet. NĂ€r ryggen gjorde ont för att vi legat ner för lĂ€nge bestĂ€mde vi oss för lite massage pĂ„ stranden. BĂ€ttre massör har jag haft men en insmörjning pĂ„ ryggen var det i alla fall! Vi stoppade för en liten bit mat och Karlovak innan vi skulle ta taxibĂ„ten hem. 
Vi klev av rÀtt pÄ restauranggatan och klockana var redan 20:00 sÄ vi gick direkt till restaurangen. Det var fullsmockat sÄ vi fick vÀnta en liten stund innan vi fick bord, vi ville bara ha ett glas Prosecco men det var tydligen vÀldigt svÄrt att ge oss det medan vi vÀntade sÄ nÀr vi vÀl satte oss kom det in en hel flaska. Maten var sÄdÀr men servicen var bra sÄ vi var ganska nöjda ÀndÄ och gick lulliga hemmÄt för att duscha och packa resvÀskorna.
SÄ det var det sista av vÄr resa i Kroatien, underbart vÀder, fantastiskt sÀllskap och en himla massa arga tanter..! 

Kroatien Dag 6

Jag vaknade lite smÄseg eftersom jag inte kunde sova ordentligt pga vÀrmen, myggbett och stel sÀng. Vad gör det nÀr man kan sova ikapp pÄ stranden? Vi la oss lÀngst ut pÄ en udde först och nÀr vi vaknade och var sugna pÄ lunch tog vi oss hit som pÄ bilden nedan. 
Det blev riiiktigt varmt och vi var i och badade hela tiden. Primosten var inte sÄ mycket att se sÄ vi begav oss strax med bilen mot sista mÄlet, Trogir. Staden bestÄr av tvÄ öar som man kommer till genom att köra över en bro, och det Àr en liten bro.... som alla kör pÄ. FörstÄr inte hur man kan ha en bro som rymmer knappt tvÄ bilar i bredd och fem bilar pÄ lÀngden nÀr tusentals turister besöker hÀr varje vecka! Efter nÄgon halvtimma i kö sÄ hittade vi boendet och det var en mycket trevligt gubbe som visade oss runt. Nu skulle vi sova de tvÄ sista nÀtterna pÄ ett och samma boende, lyx! 
Vi drog ner till staden för att se vad de hade att erbjuda i matvÀg och hamnade pÄ Restaurang Vanjaka, Tripadvisors nummer 1. NÀr vi var sÄ mÀtta att vi inte orkade Àta en smula till gick vi runt i staden för att kolla pÄ det som Àr UESCO skyddat, dvs hela staden. Det var inget fantastiskt att se precis sÄ vi traskade vidare mot baren dÀr det stod "YACHT WEEK" och man satt och tittade pÄ den ena stora bÄten efter den andra. Vi skulle skoja till det och skicka ett meddelande till en granne i flygplansformat och vad hÀnde. Flyget styr och landar pÄ bordet bredvid, ett par i meddelÄldern. BÄde vi och paret bredvid fick ett gott skratt innan vi beslöt oss för att gÄ hemmÄt. 
 

Kroatien Dag 5

Oj oj oj, vilken bakfylla vi vaknade med. Ägarens gubbe försökte vĂ€cka oss genom att dammsuga och banka pĂ„ alla dörrar. CALM DOWN goddamnit! Vi tog vĂ„rt pick och pack och begav oss mot stranden, det var en vĂ€lbesökt liten strand men det fick duga för idag. Vi Ă„t bakispizza och tog oss Ă€ven varsin massage senare pĂ„ eftermiddagen. Skönt eftersom mina vader var som fiolstrĂ€ngar efter 8h i nationalparken dagen innan plus X antal timmar pĂ„ dansgolvet under natten! Jag studsade upp och ner pĂ„ britsen, jag Ă€r ju sĂ„ kittlig i rygg och ben men han kĂ€mpade pĂ„ sĂ„ mina muskler var som gele efterĂ„t. Amanda blev helt blĂ„ efter samma massage. 
Efter att bakfyllan avgÄtt tog vi lilla Opeln till Primosten ca 45minuter frÄn Vodice tror jag. Smidigt och vi hittade boendet, det var inte avbokat och det var vÀldigt frÀsht och fint. Vi gick ut och letade upp Tripadvisors nr 1 restaurang och den hette Mediteran. Den var defenitivt vÀrt ett besök!