hansepansan.blogg.se

27åring som arbetar som tjänsteman på Volvo Cars Torslanda och pendlar mellan Tyskland och Sverige.

Kroatien Dag 7

Sista dagen att spendera vid havet och vi började med att gå till bageriet cirka tre minuter nedanför oss och köpte med oss Krafne och Croissanter att ha på stranden. Vi packade med oss badkläder, handukar, parasoll och gick mot stranden. Vi gick.... och vi gick.... och allt vi hittade var ghettostränder. Graffittiklottrade bergsväggar och övergivna hotell. Öh? Vi fortsatte att gå och kom tillslut till den kända stranden Okrug Gornji. Vi fick en egen liten udde och parkerade där och vi sov nog minst två timmar var under parasollet. När ryggen gjorde ont för att vi legat ner för länge bestämde vi oss för lite massage på stranden. Bättre massör har jag haft men en insmörjning på ryggen var det i alla fall! Vi stoppade för en liten bit mat och Karlovak innan vi skulle ta taxibåten hem. 
Vi klev av rätt på restauranggatan och klockana var redan 20:00 så vi gick direkt till restaurangen. Det var fullsmockat så vi fick vänta en liten stund innan vi fick bord, vi ville bara ha ett glas Prosecco men det var tydligen väldigt svårt att ge oss det medan vi väntade så när vi väl satte oss kom det in en hel flaska. Maten var sådär men servicen var bra så vi var ganska nöjda ändå och gick lulliga hemmåt för att duscha och packa resväskorna.
Så det var det sista av vår resa i Kroatien, underbart väder, fantastiskt sällskap och en himla massa arga tanter..! 

Kroatien Dag 6

Jag vaknade lite småseg eftersom jag inte kunde sova ordentligt pga värmen, myggbett och stel säng. Vad gör det när man kan sova ikapp på stranden? Vi la oss längst ut på en udde först och när vi vaknade och var sugna på lunch tog vi oss hit som på bilden nedan. 
Det blev riiiktigt varmt och vi var i och badade hela tiden. Primosten var inte så mycket att se så vi begav oss strax med bilen mot sista målet, Trogir. Staden består av två öar som man kommer till genom att köra över en bro, och det är en liten bro.... som alla kör på. Förstår inte hur man kan ha en bro som rymmer knappt två bilar i bredd och fem bilar på längden när tusentals turister besöker här varje vecka! Efter någon halvtimma i kö så hittade vi boendet och det var en mycket trevligt gubbe som visade oss runt. Nu skulle vi sova de två sista nätterna på ett och samma boende, lyx! 
Vi drog ner till staden för att se vad de hade att erbjuda i matväg och hamnade på Restaurang Vanjaka, Tripadvisors nummer 1. När vi var så mätta att vi inte orkade äta en smula till gick vi runt i staden för att kolla på det som är UESCO skyddat, dvs hela staden. Det var inget fantastiskt att se precis så vi traskade vidare mot baren där det stod "YACHT WEEK" och man satt och tittade på den ena stora båten efter den andra. Vi skulle skoja till det och skicka ett meddelande till en granne i flygplansformat och vad hände. Flyget styr och landar på bordet bredvid, ett par i meddelåldern. Både vi och paret bredvid fick ett gott skratt innan vi beslöt oss för att gå hemmåt. 
 

Kroatien Dag 5

Oj oj oj, vilken bakfylla vi vaknade med. Ägarens gubbe försökte väcka oss genom att dammsuga och banka på alla dörrar. CALM DOWN goddamnit! Vi tog vårt pick och pack och begav oss mot stranden, det var en välbesökt liten strand men det fick duga för idag. Vi åt bakispizza och tog oss även varsin massage senare på eftermiddagen. Skönt eftersom mina vader var som fiolsträngar efter 8h i nationalparken dagen innan plus X antal timmar på dansgolvet under natten! Jag studsade upp och ner på britsen, jag är ju så kittlig i rygg och ben men han kämpade på så mina muskler var som gele efteråt. Amanda blev helt blå efter samma massage. 
Efter att bakfyllan avgått tog vi lilla Opeln till Primosten ca 45minuter från Vodice tror jag. Smidigt och vi hittade boendet, det var inte avbokat och det var väldigt fräsht och fint. Vi gick ut och letade upp Tripadvisors nr 1 restaurang och den hette Mediteran. Den var defenitivt värt ett besök!