hansepansan.blogg.se

All you need is WIFI and a dream 💖

Mera trÀdgÄrdsjobb

IgÄr gick jag runt med en pump som man sprutar ogrÀsgift med. Tog i backen dÀr maskrosor och annan skit som vÀxt igenom asfsltsgruset. Det hade ju dessutom regnat sÄ vÀgen var fÄrig sÄ jag krattade till den sÄ gott jag kunde. MÄste komma ihÄg stt bygga en "harv" som jag kan köra med upp och ner nÀr det har regnat. Efter det provade jag förstÄ gÄngen min egen trimmer. Denna gÄngen bytte jag till trÄd och körde runt tills bensinen tog Slut. Första regniga dagen Äker jag till ullared och handlar pÄ mig allt som jag behöver tÀnkte jag. DÀribland tvÄtaktsbensin. Idag kom bÄde pappa och farfar och hjÀlpte till att fixa kapstenerna till muren samt rÀta upp den dÄ den hade blivit lite som ett S och ena hörnet var inte vinkelrÀtt. Nu Àr det Àntligen sovadags för imorgon ringer klockan 04.00 Sov gott!

Ombytta roller

Jag Ă€r sĂ„ van att alltid vara den som ligger lĂ€ngst fram och kanske sett till omvĂ€rldens perspektiv framgĂ„ngsrik. Jag tog mig pĂ„ tre Ă„r frĂ„n visstidsanstĂ€llning till tjĂ€nsteman utan att ha varken utbildning eller erfarenhet. Bara ett jĂ€vla driv. Jag Ă€r verkligen en uppstartare. Jag kĂ€mpar och sliter tills jag nĂ„tt dit jag vill och du byter jag till nĂ€sta utmaning. Jag Ă€r hela tiden tre uppdrag framĂ„t i huvudet. Innan min uteplats ens var lagd sĂ„ hade jag redan planerat poolprojektet och det engelska stallet samt ridbanan jag skall bygga pĂ„ tomten. Haha! Typiskt att inte kunna vara i nuet. Men om jag har lĂ€rt kĂ€nna mig sjĂ€lv pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt sĂ„ Ă€r det efter cirka tre Ă„r som jag bryter för att fĂ„ "pusta ut". Jag pushar mig sjĂ€lv bortom alla rimliga grĂ€nser och sjĂ€lvklart efter nĂ„gra Ă„r behöver jag vila upp mig för att fĂ„ tillbaka perspektiv och inspiration. Detta stĂ€mmer ganska bra med den treĂ„rscykeln som min Mentor nĂ€mnde för mig. Första Ă„ret lĂ€r man sig. Andra Ă„ret blir man stabil. Tredje Ă„ret börjar man se sig om efter nĂ„got nytt. Det verkar som att jag har en inneboende rĂ€dsla för att hĂ€nga kvar för lĂ€nge. TĂ€nk om man skulle vara med om en dipp. Det vill man ju inte förknippas med? Men livet gĂ„r upp och mer och man kommer minnas den som faktiskt stod kvar och kĂ€mpade sig upp ur dippen. Det Ă€r nĂ„gonting jag försöker arbeta med. Min kille Ă€r verkligen den mest lojala mĂ€nniskan jag kĂ€nner. Han hĂ€nger kvar vid saker Ă€ven om det gör honom bĂ„de missnöjd ochomotiverad. Han Ă€r ocksĂ„ ett bra exempel pĂ„ att det lönar sig att faktiskt hĂ€nga kvar. Han har precis börjat ett arbete med mycket mer ansvar och en helt annan roll Ă€n en han tidigare haft. Jag har ju haft dessa typer av roller i tre Ă„rs tid och det Ă€r kul att fĂ„ stĂ„ bredvid nĂ€r ens viktigaste person gör samma resa som man sjĂ€lv har gjort. Stressen, glĂ€djen, energin och den högt satta mĂ„lbilden. Dock mĂ€rker jag att jag nĂ€stan kan bli lite missunnsam och dĂ„ fĂ„r jag snabbt pĂ„minna mig sjĂ€lv att glĂ€djas Ă„t hans framgĂ„ng och peppa honom nĂ€r han behöver det. Om nĂ„gon var negativ nĂ€r jag tagit mina roller hade jag lĂ€tt valt bort de i min umgĂ€ngeskrets. Man behöver positiv inspiration och ett bollplank ibland. Det vill jag vara för mina nĂ€ra och kĂ€ra. Jag kommer dock aldrig sĂ€ga till varken honom eller nĂ„gon annan att exakt sĂ„hĂ€r skall du göra. Jag delar dock gĂ€rna med mig om hur jag tĂ€nkte och gjorde. Men pĂ„minner om att vi Ă€r individer och vi behöver vĂ„rt eget sĂ€tt. Var den du hade velat ha vid din sida ♡

Lite eftermiddagsjobb

IgÄr efter arbetet högg jag av en bit av min vetelÀngd och den var helt ok. Men jag skall prova ett annat degrecept nÀsta gÄng. Jag vill ha en fluffig kardemumma deg. Tips pÄ recept? Hur som helst jag byggde ett par lager till pÄ muren och fick lÀmna hörnen eftersom dÀr krÀvs det att man kapar sten. Det fÄr pappa göra. Den övre raden skall limmas och det började regna sÄ jag fick avvakta med den ocksÄ. DÀremot kunde jag fylla pÄ med drÀngrus och dÀrefter bergskross. NÀrmst muren skall det vara ca 15cm drÀneringsgrus sÄ att vattnet rinner ner till drÀneringsröret i marken och leds undan. Risken Àr annars att vattnet fryser pÄ vintern och sprÀnger sönder muren. Bergskrosset Àr fylle för att muren skall fÄ mottryck. Idag fortsÀtter jag tÀnkte jag.
dÀr jag stÄr och fotograferar kommer det att bli en framtida rabatt. Kanske med murgröna i?