hansepansan.blogg.se

All you need is WIFI and a dream 💖

VattenavgÄng- Àr det verkligen dags?!

Vattnet har gÄtt. Jag skulle upp och kissa vid 4 tiden nÀr det istÀllet kom en pöl i sÀngen. Jag skyndade till toaletten och det fortsatte strömma ut vatten. Det var en konstig kÀnsla att kissa utan att egentligen kissa...

Jag satt och funderade en stund pÄ om det verkligen var vattnet. Varje gÄng jag reste mig sÄ kom nytt vatten ut. Jo, det mÄste vara vattnet. Jag fick börja gÄ igenom i mitt huvud vad som behöver göras och kom fram till 1. Ring Tom 2. Ring mamma och pappa (innan pappa hinner Äka till stockholm) 3. Ring förlossningen.

Alla svarar utom Tom sĂ„klart, killar alltsĂ„... förlossningen tycker det lĂ„ter som en vattenavgĂ„ng men det konstateras med en undersökning pĂ„ plats. Jag fĂ„r molvĂ€rk samtidigt som jag pratar med barnmorskan. Ringer tillbaka till mina förĂ€ldrar och informerar om att jag fĂ„tt en tid klockan 10.30. Vi ses 9 hos mig om inget annat hĂ€nder innan dess. 

Jag packar in mediciner, necessÀr och laddare samt stÀller fram allting i hallen sÄ att jag inte glömmer nÄgot. LÀgger mig i sÀngen pÄ flera handdukar för att försöka vila. TÀnk att om detta verkligen Àr vattenavgÄng (jag Àr 99.9%) sÀker sÄ kommer bebis vara ute inom vÀldigt kort. Man startar förlossningen om den inte gör det spontant pÄ grund av infektionsrisken nÀmligen.



TÀnk att jag skrev detta precis innan den aktiva fasen började och vÀgen till vÄr Àlskling var igÄng...