hansepansan.blogg.se

All you need is WIFI and a dream 💖

Lördags ritualer

Lördagen den 26 november. Vad gör man dÄ? Jo, vaknar 07:00 och bokar FEI EM i hoppning pÄ Ullevi och Àven GBG horseshow. Fixar Àven med boarding kort till London pÄ tisdag nÀsta vecka. SÄ nÀr allt det var bokat var det dags att ge sig ut pÄ en promenix med Mallan. Vi Äkte till Gunnebo och dÀr hamnade vi först i en hÀst hage hos vÀrldens finaste nordsvensk... tog nÀstan med honom hem! Och dÀrefter en julmarknad dÀr vi tog ett kort stopp för att fika pÄ lite bulle och julmust/glögg.

Buns

VÀrm tallriken i micron 3minuter. PÄ med microlocket och en handduk över. Woohoo bra jÀsning! Har du en större bunke? LÀgg en varm vetesÀck under bunken sÄ jÀser degen mycket fint.

Smartbak

Goddag! Den hÀr dagen har varit befriande pÄ ett sÀtt. Jag kÀnner viss frustration men har lÀrt mig hantera och kanalisera den . Varje morgon börjar jag med fem minuters mindfulness, inget mer snoozande utan ett trevligt och vÀrdigt uppvaknande. Det sÀgs att man mÄste genomföra en rutin 21 dagar i rad för att det skall bli en vana. Det tror jag vÀldigt mycket pÄ. TÀnk sjÀlv hur lÄng tid det faktiskt tar innan en ny vana sitter i ryggmÀrgen. Men ÀndÄ hÀftigt att det endast tar tre veckor av ditt liv att skaffa dig bÀttre och sundare vanor! Jag har precis lÀst ut boken Munken som sÄlde sin Ferrari och kanske Àr lite inspirerad av den i skrivande stund... Jag arbetade en kort dag idag, endast 06-14:30 sÄ nÀr jag kom hem tog jag en lÄng promenad och passade pÄ att gosa med nÄgon av grannarnas katt som Àr sÄ kelen. Han kommer alltid framspringandes och mjauar högt. Sen sitter han i mitt knÀ och kurrar nÀr jag kliar han bakom öronen. SÄ gosig! Himlen var vÀldigt fin ikvÀll och jag var tvungen att föreviga den. Hur ofta stannar man upp och njuter av det man har? Ekonomisk trygghet, ett socialt nÀtverk, vÀnner man Àlskar och ett fantastiskt fint land. NÀr jag hade hÀstar och katter var det vÀldigt sÀllan som jag bara borrade in nÀsan i pÀlsen och andades. Varför gjorde jag inte det? Varför tÀnkte jag pÄ geggiga strykkappor under skogsritten en oktobereftermiddag istÀllet för att njuta av 700kg horsepower och en fÀrgsprakande höstskog? Hur kommer det sig att nu nÀr jag har all tid i vÀrlden att andas sÄ kan jag inte det? För det finns ingenting att andas för? Livet Àr bra mÀrkligt och perspektiv kan man inte fÄ för mÄnga av. LÄng filosofisk utlÀggning frÄn en tjej sittandes vid köksbordet med grÀshoppa te, kex och ost med tÀnda ljus och spellistan "Fina lÄtar" pÄ i bakgrunden medan tvÄ satser bulldeg jÀser. Jag har sjukt smarta idéer pÄ hur man kan jÀsa degarna... Äterkommer snart.