hansepansan.blogg.se

27åring som arbetar som tjänsteman på Volvo Cars Torslanda och pendlar mellan Tyskland och Sverige.

Årets sista träningspass

Då verkar det som att jag har avverkat årets sista träningspass. Det var lätt och kroppen kändes bra! 
Jag gjorde styrkeryck treor på 35kg och tvåor på 40kg. Lätt som en plätt! Därefter knäböj fram 65kg treor i tre set. Också lätt! Råpress upp till 95% av max var också busenkelt. Jag lade (som vanligt) till två övningar: stöt bakom nacke och ryckmark. Stötar a har jag aldrig gjort från nacke så jag kände mig för lite grann på 45kg och 50kg. Easy! Ryckmark gjorde jag 5x5 på 50kg för att inte riva upp min skada i hamstring allt för mycket men ändå få till lite styrketräning för alla muskler som är med i rycken. 
Min klovning idag är helt underbar, hade abtagligen blivit straffad för den om någon på klubben hade varit där... tur att jag var ensam på träningen idag!
Varför hänger det galgar från Lillhagen i vår klubblokal?! 

Skador

GOD MORGON! 
Till och med jag är vaken såhär tidigt. Den här snön får mig att vilja gå i ide.... Allt i kroppen gör ont såfort det blir såhär kallt. Jag har känningar lite här och där och när det är kallt gör känningarna ont under träning. Hade det däremot varit sommar nu så hade jag inte kännt av detta alls eftersom värmen gör så mycket. Jag är inget jättestort fan av att värma upp heller så kan ju vara det att jag aldrig är tillräckligt varm när jag börjar träna också.
En annan sak som jag har tänkt på är min rygg. Min tränare frågade mig om jag har några ryggproblem och då fick jag faktiskt svara ja, det har jag, även om det inte är så mycket till rygg att ha ont i (den är väldigt kort!). MEN då kom jag på det att jag alltid har haft en bra rygg fram tills i somras då jag slutade med hästarna då fick jag ischias och ont i mina fascettleder och allt möjligt. Jag har fortfarande ischias till och från och jag är helt övertygad om att det beror på att jag tränar för lite (stabiliserande som vid ridning t.ex.). Även den konstanta belastningen på kroppen som det innebär att ha häst tror jag är nyttig för du får en grundstark och frisk kropp. Vi är gjorda för belastning så är det bara. Med det sagt måste jag börja röra på mig!
 

Tråkiga ledighet

Är det verkligen bara jag som ogillar ledigheten? Imorse när jag vaknade första gången vid 06.00 så tänkte jag "om jag hade haft en häst nu hade jag haft en anledning att gå upp". Men jag har ingen häst alltså rullade jag runt halvt sovandes, halvt vaken tills klockan blev 12.
Jag har både shoppat på stan och online idag. Blev äntligen klar med en fotobok som jag gjort via Önskefoto på nätet där en hel del av bilderna från USA fick ta plats. Ska bli kul att få den i handen sen! Mer då? Försöker träffa vännerna nu när jag är ledig mot min vilja och göra klart saker som jag inte hinner annars (vad det nu kan vara..???) Igår var International friend på besök, så trevligt!