hansepansan.blogg.se

All you need is WIFI and a dream 💖

Steg 2 till din första miljon

Jaha, jag kan vÀl spara 10% av min lön varje mÄnad tÀnker ni nu (om ni lÀste första steget)... nu dÄ?
Steg 2 till att tjÀna din första miljon Àr att INVESTERA. Dina 10% som du lÀgger undan varje mÄnad skall sÀttas i arbete. Ni har sÀkert hört talas om obligationer, fonder, aktieindexobligationer med mera med mera.... Men nej,  vill du ha den dÀr miljonen om 20 Är ska du placera pengarna dÀr dom faktiskt ger avkastning till dig och inte till storbankerna som tar sjuka avgifter för att du placerar dina pengar i deras fonder etc. 
Är det inte osĂ€kert att placera pengarna i aktier? TĂ€nk om börsen kraschar?  Jag orkar inte köpa och sĂ€lja aktier hela tiden! Jag kan ingenting om aktier! tĂ€nkte du kanske nĂ„got av det hĂ€r? 
Aktiemarknaden har historiskt sett gett oerhört bra avkastning till investerarna och kunskapen som behövs för att köpa sin egen aktieportfölj Ă€r inte sĂ€rskilt stor. TĂ€nk sĂ„hĂ€r: I Sverige, vad har vi för företag som Ă€r stora stabila och gĂ„r bra Ă„r efter Ă„r? Vi har t.ex. H&M, ett stort stabilt företag som gĂ„r bra idag och antagligen kommer gĂ„ bra om tio Ă„r ocksĂ„. AnvĂ€nt sunt förnuft! Vilka företag tror du pĂ„? Undvik kortsiktigt tĂ€nk. Dina aktier skall du Ă€ga i 20 Ă„r kanske Ă€nnu lĂ€ngre. Köpa och sĂ€lja det gör bara idioter och de har gĂ„tt plus minus noll i slut Ă€ndan. Dina pengar vĂ€xer nĂ€r du inte rör dem och det du behöver Ă€r TÅLAMOD. 
Nu nnÀnÀr du inser att du har en fantastisk chans att faktiskt skapa en egen pengamaskin som behöver vÀldigt lite underhÄll sÄ vill jag vidarebefordra de rÄd jag fÄtt. Köp aktier i 6-8 olika företag. Ha is i magen nÀr börsen gÄr ner, den gÄr upp igen! Ta dina 10 % och stoppa in i Aktiemarknaden varje mÄnad och se efter nÄgra Är hur 50 000 blir 100 000 osv osv.
Ett annat matnyttigt tips för dig som vill lösa pÄ lite grann Àr att öppna di.se dagligen. LÀs ett par rubriker Àven om det Àr dötrist. Allteftersom du har fler aktier ökar ditt intresse i att veta mer vad som hÀnder med dina pengar. 
Bilden Àr talande, vill du investera dina pengar tryggt skall du göra det pÄ Aktiemarknaden. 
 
Taggar: Aktier, Börsen, Ekonomi, Investera, Privatekonomi, Sparande;

Steg 1 till din första miljon

Jag bara mÄste dela med mig av det jag har lÀst och det finns ett antal enkla steg för att bli miljonÀr. Steg 1 Àr att se över din ekonomi. Hur mycket fÄr din in varje mÄnad? Hur mycket gör du av med varje mÄnad? Vad kan du dra ner pÄ? Lunch ute pÄ stan? Onödig shopping? Dyra bilresor till och frÄn jobb etc etc. NÀr du har klart för dig hur detta ser ut skall du se till att spara undan 10% av din totala inkomst varje mÄnad som sedan skall investeras. Investering Àr steg 2.
SÄ okej, pÄ en lön av 20 000SEK netto skall du spara 2000SEK varje mÄnad för att sakta men sÀkert spara till din första miljon. Inte helt orealistiskt va? 
LÄt oss sÀga att du har utgifter pÄ 16000SEK varje mÄnad, det lÀmnar trots utgifter och 10% sparande ytterligare 10%, 2000SEK, i överskott. Dessa pengar skall du spara till en buffert som skall anvÀndas vid ovÀntade kostnader. Bilen gÄr sönder, nÄgonting i hushÄllet gÄr sönder, vad vet jag! Om din ekonomi ser ut sÄ att varje mÄnad gÄr precis jÀmnt ut och du har noll kvar i plÄnboken vid mÄnadsslutet bör du verkligen fundera pÄ hur du kan minska dina utgifter. Har du en dyr hyresrÀtt? Lönar det sig kanske för dig att ta ett lÄn och köpa din egen bostad istÀllet? (I de allra flesta fall Àr boendet din bÀsta investering och du sparar alltid pÄ att Àga ditt eget boende. Om det finns en sak du ska ta lÄn till sÄ Àr det just ditt boende, ingenting annat.)
Nu nÀr du har hittat utgifter du kan minska sÄ sparar du 10% bÄde till en buffert varje mÄnad och 10% som gÄr att investera. Snart börjar det roliga i steg 2!
 
Tips pÄ en app för att-göra-listan en tydlig och överskÄdlig budget Àr "Min ekonomi". 
 
Taggar: Börsen, Ekonomi, Investera, MiljonÀr, Pengar, Privatekonomi;

Training x3

Jag har varit hemma i tre dagar och jag har trÀnat tre pass! KÀnns gött att vara igÄng, det Àr lika bra. TrÀningsvÀrken kommer göra Ànnu mer ont ju lÀngre tid man vÀntar med att komma igÄng. Nu Àr siktet instÀllt pÄ höstens tyngdlyftningstÀvlingar och Àven sista serieomgÄngen i styrkelyft i höst den med. 
I mÄndags blev det utfallsryck, ryckdrag, press och knÀböj bak, kÀndes bra!
I tisdags blev det ett pass enligt schemat och det var styrkevÀndningar och kickstöt, dÀr mÄste jag sÀga att jag var grym. Aldrig tajmat vÀndningarna sÄ bra och tagit i pÄ rÀtt stÀlle, sÄ himla glad att jag Àntligen fick till riktigt bra vÀndningar!! Kickstötarna var bra dom med, jag har generellt sett lÀttare för kickstöt och överstöt Àn för vÀndning och böj. Efter styrkevÀnd och kickstöt blev det good mornings, knÀböj bak och bÀnkpress samt lite body building.
Idag, onsdag, Àr det "vilodag" men jag #aldrigvila sÄ det blev bÀnkpress, biceps, triceps, raka rygglyft samt rulla hela kroppen pÄ foamroller. TrÀningsvÀrk idag? JAAA
 
Taggar: TrÀning, gymtrÀning, styrketrÀning, trÀningsblogg, tyngdlyftning;