hansepansan.blogg.se

All you need is WIFI and a dream 💖

SPA

"Det hĂ€r Ă€r inget jĂ€vla SPA!" Kommer aldrig glömma nĂ€r jag hörde det pĂ„ arbetet dĂ„ man förvĂ€xlat klassiskt spa mot en arbetsförkortning vi anvĂ€nder dagligen. Jag har veckor som bara flyger förbi. Var rĂ€tt trött efter förra veckan sĂ„ dagarna Ă€r spĂ€ckade precis hela tiden. Jag vaknar dessutom vĂ€ldigt tidigt varje morgon under min kvĂ€llsvecka. Jag sover vid 02-03 Och vaknade 09.59 haha helt sjukt flera dagar i rad exakt samma tid! PĂ„ fredag nĂ€r jag skulle gĂ„ tidigare för att komma upp 04.30 för att starta en övertidsdag med andra skiftet sĂ„ kommer jag hem och ser att nĂ„got Ă€r konstigt med vattnet. PĂ„ morgonen kommer en brun vĂ€tska ut ur kranarna..! Vad i helv.. Jag förtrĂ€ngde det hela och under lördagen var jag helt slut och nĂ€r jag var pĂ„vĂ€g hem och insĂ„g att vattnet Ă€r brunt som choklad sĂ„ blev timingen inte bĂ€ttre nĂ€r en kompis som var lika utsliten som jag föreslog en natt pĂ„ St Jörgen. Jag vĂ€nde i dörren med packad vĂ€ska. Vi pratade om livet, alla dilemman och framtiden. Älskar att stöta och blöta sĂ„ att man kan fĂ„ lite perspektiv. KvĂ€llen blev inte sĂ€mre för att vi fick vinglasen pĂ„fyllda regelbundet. PĂ„ söndag morgon hade vi bĂ„da sovit som prinsessor och avnjöt en lĂ„ng och god frukost. Eftersom incheckningen var första 14 sĂ„ spaade vi hela förmiddagen och ni som kĂ€nner St Jörgen vet att det Ă€r swaysĂ€ngarna och badtuerna som Ă€r goast. Snacka om att jag hade ny energi att ta tag i vattenproblemet och projekt pumphus under söndagen. Jag och pappa grejade med att borra upp nya tavlor och sĂ„dant i huset samt i lilla huset. DĂ€r fick jag upp förvaring och lite ordning och reda Ă€ntligen. Mitt vatten blev ocksĂ„ omhĂ€ndertaget sĂ„ nu kan jag pusta ut.

Det Àr lÀtt att tappa bort sig pÄ vÀgen

Om man verkligen tÀnker till pÄ hur ens liv ser ut just precis nu och jÀmför med t.ex. ett Är sedan, tvÄ Är sedan och verkligen försöker förnimma de kÀnslor, tankar, utmaningar, erövringar man hade med sig dÄ. Idag Àr jag redan inne i 2020 mentalt och ibland Ànnu lÀngre fram... typ 2040.. Det enda vi inte vet Àr att vi inte vet vad som hÀnder imorgon eller 2040. Just nu kÀnner jag att mitt liv i nÄgons annans perspektiv kanske Àr ganska coolt. Jag reser i snitt var tredje vecka, parkerar min (dröm)bil pÄ landvetter, jag har en fastighet pÄ nÀrmre 5000kvm3, arbetar som "white collar" med ansvar som kan fÄ mig i fÀngelse om jag inte sköter det enligt punkt och pricka, en kandidatexamen i ryggsÀcken. Ja, ni fattar grejen. För tvÄ Är sedan var det drömmen om en bil för halva priset av den jag har köpt kontant idag. Jag drömde om att nÄgon gÄng kanske kunna förvÀrva en liiiiiten fastighet och kanske kunna tjÀna mer Àn de ca 24000 i grundlön som man hade, framförallt drömmen om att kunna pÄverka pÄ en helt annan nivÄ i ett företag som delar alla mina vÀrdegrunder. Jag minns min kÀnsla sÄ vÀldigt vÀl, dels oro inför framtiden, vad kommer hÀnda? Jag ville bli gammal för att jag "var sÄ ung", ville utveckla min kunskapsbas och inflytandeomrÄde och framförallt förlora mig i 150% arbete och 150% studier, leva i 180km/h. Det Àr en person som Àr en stor förebild för mig som sade att jag springer mycket snabbare Àn alla andra och det Àr bÄde min styrka och svaghet. Jag fick kÀnna pÄ bÄda fördelarna och nackdelarna av detta frÄn den tidpunkten fram tills nu. Nu kan jag med facit i hand (och med mycket inspiration frÄn Isabella Löwengrip) sÀga att slÄ aldrig av pÄ takten, följ din vÀg! SÄ nu stÄr jag hÀr i korsningen med tiotusen vÀgar att gÄ och kliar mig i huvudet. Vad fan var det jag ville egentligen?Jag tappade bort mig sjÀlv pÄ vÀgen för jag försökte lyssna till ett rÄd som Isabella sÄ klokt dissat och se vilket imperium hon har byggt upp! Min hjÀrna har efter nÄgra för stressiga mÄnader ÄterfÄtt förmÄgan att tÀnka kreativt. Nu fÄr jag resa tillbaks i tiden dÀr min vÀg var som en ljusgata frÄn en starkt lysande fyr mitt i ett iskallt mörker pÄ ett stormigt hav. Tacka ja, gÄ (spring) i din takt och STAY TRUE. Idag fick jag höra att jag Àr en analytiker inte en gÄng, flera och ja, det Àr jag. Jag som vet precis vad jag vill (analysen Àr ju klar sedan lÀnge)... hur fan kunde jag tappa bort mig pÄ vÀgen?

Leva för helgen

Hur kan man ha gÄtt frÄn en brinnande fackla till en iskall svart urbrunnen brasa? tur man har vÀnner i livet som Àr arbetsmÀssigt pÄ exakt samma stÀlle som en sjÀlv..! Denna vecka försöker jag vara sÄ sjukt effektiv som förra veckan. Klockan ringer 04:20 och det Àr bilbyten, postlÀmning (brevbÀraren lÀgger i fel lÄda.... grr) Jag har redan skrivit ett utkast till första uppgiften till universitetskursen TY1161: Tyska - lÀr dig skriva med flyt. Fattar ni hur det INTE flöt nÀr jag skrev det utkastet?! Lite translate hÀr och ett egenpÄhittat ord dÀr och sen korrektur i helgen av en riktig tysk <3 SlÀnga skrÀp i sorteringskÀrl trots att jag har en egen tunna för att nu nÀr jag vet hur mycket bÀttre det Àr att sortera mat frÄn plast och papper och tidningar sÄ kan jag ju liksom inte bara skit i det?! Arbetat av en lÄng to do list pÄ arbetet och Àven gjort mycket pÄ huset som att röja klart utsidan. Nu Àr jag i packningen och avrundningen inför en weekend i en liten tysk by. What else is new? njuter förövrigt av att ha Bunketorp med sitt eljusspÄr och fina slingor man kan gÄ pÄ efter arbetet under helgen tidiga mornar...