hansepansan.blogg.se

All you need is WIFI and a dream 💖

3 mÄnader!


Hur konstigt Àr det inte att min lilla Mila hunnit bli tre mÄnader..?! Idag den 28e april Àr det hennes tre mÄnadersdag. SÄ lÄt oss summera vad som hÀnt sedan senaste uppdateringen.


Mila Ă€ter med stor aptit och har blivit ganska tung för mamma och pappa att bĂ€ra! Vikt och lĂ€ngd tar vi imorgon hos BVC. Hon har lugnat ner sig med sina superkrafter som gjorde att hon tidigare helt plötsligt vĂ€nt sig frĂ„n mage till rygg nĂ€r man kollat bort en sekund. Hon har dĂ€remot blivit vĂ€ldigt stabil i nacken och kan sitta pĂ„ ett av vĂ„ra ben och balansera sin nacke vĂ€ldigt bra. Det Ă€r inte mĂ„nga gĂ„nger man ser henne "nicka" och tappa huvudet. Vi fortsĂ€tter trĂ€na pĂ„ mage för att hon skall bli stark i nacken och hon sitter Ă€ven i sin bumbistol som hjĂ€lper till att hĂ„lla kroppen upprĂ€tt medan hon fĂ„r fokusera pĂ„ nacken.


De tvĂ„ absolut största grejerna som hĂ€nt Ă€r att hon ett; har börjat skratta högt. Ibland nĂ€r vi underhĂ„ller henne och ibland nĂ€r hon ligger och leker i sitt babygym. Hon har helt underbara skratt, ibland höga gĂ€lla skratt och ibland en rad smĂ„ fniss eller "skrattsuckar". Hon Ă€r en riktigt glad liten tjej som Ă€lskar att kolla i spegeln och att ta selfies. NĂ€r hon ser sig sjĂ€lv sĂ„ smilar hon som bara den. Med tanke pĂ„ babygym sĂ„ hade vi fĂ€st ett snöre mellan en lampa och bordoch sĂ€tt fast leksakerna dĂ€r i, men fick be morfar bygga ett babygym eftersom hon Ă€r sĂ„ stark och rycker tag i leksakerna sĂ„ hĂ„rt att lampan riskerade att vĂ€lta. Nu Ă€r det lite mer safe nĂ€r hon rycker och drar i allting.


Det andra stora Àr att hon har fÄtt rutiner. Vi har sÄklart jobbat hÄrt för att sÀtta dem. Rutinerna under en dag ser ut ungefÀr sÄhÀr:

07:00 Mila vaken och Àr hungrig, ligger och smaskar pÄ sina hÀnder och tittar pÄ oss tills vi vaknat. Hon sover i en cribsidebed ena natten pÄ min sida och andra natten pÄ Toms sida. Det fungerar bra för oss att ta varannan natt.

10:00 Matdags igen, dÀrefter pÄ med klÀder för dagen och ligga i babygymmet.

13:00 Matdags, nu nĂ€r vĂ€dret Ă€r bĂ€ttre sĂ„ hĂ€r vi ibland tagit med blöjbytekitt och mat ut och gör allting ute. Kalla och blĂ„siga dagar gĂ„r vi in. Mellan mĂ„ltiderna ligger Mila för det mesta i vagnen och sover. 

16:00 Mat igen. 

19:00 Matdags och ombyte till pyjamas. D-vitamindropparna brukar Ă„ka ner nu ocksĂ„. Beroende pĂ„ hur vi ligger till med dusch och matlagning sĂ„ fĂ„r hon antingen ligga i babygymmet eller pĂ„ nĂ„got  av oss i soffan. 

21:00 Matdags. Mila sover pÄ nÄgon av oss i soffan.

23:00  Matdags. LĂ€gger ner henne i bedsidecriben efter denna mĂ„ltiden. Vi gĂ„r ocksĂ„ och lĂ€gger oss denna tiden. 

Lyxen med att Mila sover hela natten har hĂ„llit pĂ„ en vecka ungefĂ€r och dĂ€rför Ă€r jag stenhĂ„rd med att vi fortsĂ€tter med rutinerna för sĂ„ underbart det Ă€r att sova ostört alltsĂ„! NĂ€stan sĂ„ man glömt av att det varit jobbigt med spĂ€dbarn...